Да живеем благодарно

Прочит: Лука 17:11-19

 

„А един от тях, като видя, че е изцелен, върна се и със силен глас славеше Бога…“

                                                                                     (Лука 17:15)

 

Всеки път когато чета историята за излекуването на десетте прокажени, се удивявам на това, че само един се върна, за да благодари на Исус. Та Той им върна предишния живот! Те страдаха от ужасна болест, която ги беше превърнала в изгнаници. Исусовият отговор на тяхната нужда ги върна при семействата и в общността, от която отново станаха част. Исус им подари живот. Какъв дар! А само един се върна, за да благодари.

Не ми е трудно да посоча с пръст онези деветима неблагодарници, но когато се вгледам в собствения си живот, осъзнавам, че често, вгледана в  успехите, забравям, че те са кратковременни, а най-важното е да благодаря на Бога. Аз също съм избавена от ужасна болест – греха, който ме беше превърнал в изгнаница, също като онези прокажени. Ако не бях открила Спасителя – Исус Христос – участта ми щеше да е като тяхната. 

Спасението е нещо, за което трябва да съм много благодарна, но Бог ми дава не само него, но и множество благословения всеки ден. Решила съм да започна да Му благодаря не само в молитва, но и с начина, по който живея. Ако живеем с благодарно сърце, ще бъдем по-добри свидетели за всичко, което Бог е направил в живота ни.

 

Молитва: Исусе Христе, благодарим Ти, че ни избавяш и ни даваш нов живот. Помогни ни всеки ден да имаме благодарни сърца, така че да бъдем свидетели за Твоята чудна благодат. Амин.

 

Мисъл за деня: Можем да показваме своята благодарност към Бога в начина, по който живеем.

Джина Блисма (Калифорния)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СТРАДАТ ОТ НЕИЗЛЕЧИМА БОЛЕСТ.

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply