Дай ми думи, Боже!

Прочит: Псалм 46:1-11

 

„А когато ви предадат, не се безпокойте как или какво да говорите, защото в същия час ще ви се даде какво да говорите. Защото не сте вие, които говорите, но Духът на вашия Отец, Който говори чрез вас.“

(Матей 10:19-20)

 

След атентата на 11 септември 2001 година в САЩ ме помолиха да помогна в един център за семейна помощ н Ню Йорк. Трябваше да давам правни съвети на близките на жертвите.

Обичам да помагам, но тази задача беше много сложна. Какво можех да кажа на хора, които току-що са изгубили своите близки при толкова жестоки обстоятелства? Никакви думи нямаше да имат смисъл. Чувствах се неспособна да подобря по какъвто и да е начин положението на тези хора.

В нашата църква често се молим с думите на псалмите, особено на Псалм 46. Затова и този път реших да потърся утеха в тях. Библията ми обаче се отвори на пасажа от Матей, в който Исус наставлява Своите ученици, преди да ги изпрати на тяхната благовестителска мисия. Той ги успокоява, че няма защо да се притесняват какво ще говорят в най-тежките моменти, защото Духът на Отец ще им даде правилните думи. Размишлявах над това през цялото време, в което работех в центъра и съветвах всички онези отчаяни хора.

Чрез Библията, хората, с които споделям вярата си, и света около мен Бог не спира да ми говори. Трябва само да не спирам да слушам гласа Му.

 

Молитва: О, Боже, когато светът около нас стане прекалено шумен, помагай ни да чуваме Твоя глас, за да намираме мир и да го споделяме с другите. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог не спира да ми говори. Днес ще замълча, за да Го слушам внимателно.

Мери Тафтс (Ню Йорк)

 

Да се молим за: СЕМЕЙСТВАТА, КОИТО СА ЖЕРТВА НА НАСИЛИЕ.

 

 

Остави коментар

Live Reply