Дай всичко

Прочит: Лука 18:18-23

 

„Исус, като го чу, му каза: Едно нещо не ти достига. Продай всичко, което имаш, и го раздай на сиромасите, и ще имаш съкровище на небето; и ела и Ме следвай.“

(Лука 18:22)

 

През 2017 г. бях обвинен в банкова измама. Осъдиха ме да предам сертификата си за счетоводител. Докато го изваждах от рамката, видях надписа и се разплаках – беше от мястото, където бе ламиниран. Родителите ми бяха толкова горди, когато го получих, че го занесоха за ламиниране и поставяне в рамка в родния ми град.

Това преживяване ме накара да се замисля за казаното в Лука 18. До онзи момент ходех на църква и водех примерен живот, но винаги поставях кариерата, успеха и парите пред Бога. Ако искаме да имаме изобилен живот, ще ценим повече Бог и взаимоотношенията си с Него, отколкото успеха, кариерата, материалните притежания и всичко друго, което може да застане между нас. Ако поставяме Бога на първо място и се стараем да следваме Неговата воля във всичко, ще имаме това, от което се нуждаем. Само тогава ще се чувстваме истински успели.

 

Молитва: Боже, оформяй сърцата и желанията ни, за да следваме Твоята воля в живота си. Амин.

 

Мисъл за деня: Поставям ли Бог на първо място?

Стив Уейкфилд (Джорджия, САЩ)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО ИМАТ ПРОБЛЕМ СЪС ЗАКОНА.

 

 

Остави коментар

Live Reply