Дар

Прочит: Яков 2:14-26

 

„Защото по благодат сте спасени чрез вяра, и то не от самите вас; това е дар от Бога; не чрез дела, за да не се похвали никой.“

(Ефесяни 2:8-9)

 

Баща ми искаше да ми подари много скъп подарък за 40-тия ми рожден ден. Аз се притеснявах от цената, но той ми каза: „Ти правиш толкова много за мен. Искам да ти благодаря“. Аз му обясних, че каквото и да правя за него, не го правя, за да получа отплата, а защото го обичам и искам да му помогна.

Докато изричах тези думи, си спомних за няколко заповеди от Библията, които ми се струваха противоречиви. На някои места ни се казва да вършим добри дела (Яков 2:14-16), а на други – че добрите ни дела са безполезни (Галатяни 2:16). Сега, благодарение на подаръка на татко, вече разбирам идеята. Аз го обичам, затова му помагам; той ме обича, затова ми подарява подарък. Аз правя добри дела, за да покажа своята любов, а не защото очаквам нещо в замяна.

И земният, и небесният ми Баща се радват на това, което правя, защото в него виждат моята любов към тях. Те ми правят подаръци не защото ми се отплащат, а защото съм тяхно дете. Ние получаваме вечен живот, защото сме Божи деца чрез вяра в Христос. Вършим добри дела, защото оценяваме всичко, което Бог ни е дал, и искаме и другите да бъдат благословени.

 

Молитва: Боже, благодарим Ти за Твоя дар на вечен живот, дар, който получаваме чрез жертвата на Исус. Молим се в Неговото име. Амин.

 

Мисъл за деня: Как показах на Бога любовта си към Него днес?

Даун Адамс (Масачузетс)

 

Да се молим за: БАЩИТЕ.

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

 

Остави коментар

Live Reply