Дар

Прочит: 1 Йоан. 5:11-12

 

„Да благодарим на Бога за Неговия неизказан дар!“

                                                            (2 Коринтяни 9:15)

 

Отворих подаръка бавно. И този, както и всички други, които получавах от моя близка приятелка, беше също толкова оригинален. Тя ме познава добре. Знае силните и слабите ми страни и ме обича въпреки всичко. За момент се притесних. Знаех, че никога няма да мога да ѝ подаря толкова скъпо нещо, и помислих да върна подаръка. После си представих как тя очакваше моята радост – не можех да я лиша от това удоволствие. Това беше подарък и за двете ни.

От години не приемам скъпоценния подарък, който Бог ми дава: Неговата прошка, кръвта на Исус. Дълго време възприемах този дар като дълг, за който не мога да заплатя. Чувствах вина, с която не можех да се справя. Но в онзи ден, докато отварях подаръка на моята приятелка, разбрах: сякаш видях Исус в нейния поглед. Той се жертва за мен с огромна любов независимо от моите слабости и невъзможността да се отплатя за това.

„Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине нито един, който вярва в Него, но да има вечен живот“ (Йоан 3:16). Всичко, което трябва да направим ние, е да кажем: „Благодаря!“.

 

Молитва: Всеки ден, Боже, получаваме от Теб нови дарове. Благослови ни с очи, които ги виждат, и нека ги приемаме с благодарност. Амин.

 

Мисъл за деня: Ние сме благословени, когато приемаме с благодарност Божиите дарове.

Хайди Гол (Орегон)

 

Да се молим за: ВЕРНИТЕ ПРИЯТЕЛИ.

 

 

 

© 2014 The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

Остави коментар

Live Reply