Дарът на Божията благодат

Прочит: Ефесяни 2:1-10

 

„Защото Аз зная, мислите, които мисля за вас, казва Господ, мисля за мир, а не за зло, за да ви дам бъдеще и надежда.“

(Йеремия 29:11)

 

Седем години се борех с хранително разстройство. Днес въпреки дългото възстановяване все още имам проблеми със самочувствието. Сега съм майка, съпруга и медицинска сестра. Освен това съм доброволец в различни служения и ги подпомагам финансово. Всеки ден размишлявам над Божието слово и се стремя да бъда пример за хората.

Отгледана съм в християнско семейство и знам, че сме спасени по благодат, а не заради делата си, но признавам, че макар да знам това, често аз се опитвам да заслужа тази благодат.

Както апостол Павел имаше „трън в плътта“, така и аз имам „духовен трън“. Преди двадесет и седем години Бог ме излекува от моята болест, като ми помогна да изградя положително чувство към храната и да се справя с излишния перфекционизъм. Днес Той продължава да ми дава победи над лошите и опасни мисли. Бог е любов – толкова силна, че ме обича каквато съм.

 

Молитва: Небесни отче, благодарим Ти, че ни спаси и че ни обичаш дори когато на нас ни е трудно да обичаме другите хора. Използвай ни като свидетели на Твоята милост. Амин.

 

Мисъл за деня: Божията благодат е за всички.

Джанис Куин (Тексас)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО СТРАДА ОТ ХРАНИТЕЛНО РАЗСТРОЙСТВО.

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply