Дарът на любовта

Прочит: Йоан 14:15-20

 

„Мир ви оставям. Моя мир ви давам. Аз не ви давам, както светът дава. Да не се смущава сърцето ви, нито да се бои.“

(Йоан 14:27)

 

Когато баба и дядо се пенсионираха и решиха да се преместят в по-малко жилище, поканиха роднините, за да им подарят част от вещите, които не можеха да вземат със себе си. Едно от нещата, които аз си избрах, беше цветна чиния за сладки. Тя не беше скъпа, но за мен имаше особена стойност, защото ми навяваше спомени. Винаги когато идвахме на гости при баба и дядо, тя беше пълна със сладки и бонбони, от които децата си вземаха. По този начин баба ни показваше, че сме специални и желани гости. Когато погледна чинията, си спомням за нейната любов към мен.

За Бога всеки от нас е специален и за всекиго Той е приготвил благословения. Те идват в живота ни по различни начини, стига да сме готови да ги приемем. Всеки ден сме благословени чрез приятелите, чрез красотата на природата, както и с всяка минута, която ни е подарена на този свят. Бог е нашият грижовен Баща, Който ни обича неизмеримо. Той винаги чува молбите ни и ни прощава, когато отидем при Него с отворени сърца.

 

Молитва: Боже, благодарим Ти за дара на вечния живот, който имаме благодарение на жертвата на Твоя Син Исус Христос. Амин.

 

Мисъл за деня: Днес ще благодаря на Бога за многото благословения, които ми подарява.

Кристин Хендерсън (Тексас)

 

Да се молим за: ВЪЗРАСТНИТЕ СИ РОДНИНИ.

 

 

Остави коментар

Live Reply