Дарът на любовта

Прочит: 1 Коринтяни 13:4-13

 

„Любовта дълго търпи и е милостива…“

                                                              (1 Коринтяни 13:4)

 

Тринадесетата глава на Първото послание към коринтяните ми е любима и исках да я прочета на сватбата на моя син. Притеснявах се от четенето на глас, но желанието ми да поздравя сина си с тези прекрасни думи беше толкова голямо, че започнах да се упражнявам всеки ден, като ги прочитах на съпруга си. Така всяка сутрин заедно казвахме: „но най-голяма от тях е любовта“ (1 Коринтяни 13:13).

Когато сватбеният ден наближи, здравето на съпруга ми внезапно започна да се влошава и разбрахме, че той няма да може да присъства на сватбата. Болният ми съпруг имаше нужда някой да му помага с храненето, къпането и обличането. Само обличането на ризата понякога му костваше неимоверни усилия. Той винаги е бил благодарен за моята помощ и ми е показвал това. Заедно си казвахме един на друг думите от Посланието към коринтяните: „любовта дълго търпи и е милостива“.

Десет дни след сватбата съпругът ми почина. Моята нова снаха прочете 1 Коринтяни 13 на погребалната служба. През тези няколко седмици аз разбрах, че любовта е истински дар, който извира от Бога.

 

Молитва: Боже, благодарим Ти, че си с нас както в радостните моменти, така и в тъжните. Твоята любов винаги дълго търпи и е милостива. Амин.

 

Мисъл за деня: Божията любов към мен винаги дълго търпи.

Елизабет Бъш (Мейн)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО СКЪРБИ ОТ ЗАГУБАТА НА БРАЧНИЯ СИ ПАРТНЬОР.

 

 

 

Остави коментар

Live Reply