Дарът на мира

Прочит: Псалм 16:5-11

„Винаги слагам Господа пред себе си; понеже Той е отдясно ми, аз няма да се поклатя. Затова се зарадва сърцето ми и се развесели душата ми, а още и плътта ми ще пребивава в увереност.“
(Псалм 16:8-9)

Когато бях на седем години, животът ми се промени драстично и завинаги. Дотогава с баща ми бяхме много близки. Една нощ той внезапно почина и ме остави самотна и отчаяна. Смъртта му донесе тежки времена на моето семейство – сякаш бяхме паднали в дълбока дупка и не можехме да излезем. С годините постоянно се притеснявах за бъдещето и страхът не отстъпваше място на каквато и да е радост. Но когато осъзнах, че той е станал най-близкият ми приятел, разбрах, че имам проблем.
Една нощ, когато се чувствах разбита, реших да помоля Бога да ме води в Своето слово. С Неговата милост веднага отворих на Псалм 16. Със сълзи на благодарност усещах как мир изпълва сърцето ми, докато четях, че трябва да се радваме в нашия Творец, Кой е от дясната ни страна. Прочетох, че душите ни намират сигурност при Бога, Който никога няма да ни изостави, дори в най-мрачните часове.
Божият мир може да победи всичко. Само четенето на Словото може да промени изплашеното сърце, като го изпълни с радост и дълбок мир.

Молитва: Небесни Отче, благодарим Ти, че ни обичаш и ни даваш мир, когато четем Твоето слово. Нека никога не се изморяваме да Ти се доверяваме. Амин.

Мисъл за деня: Бог ни е дал Библията, за да носи мир на душите ни.
Лидия Мастърс (Тексас)

Да се молим за: ДЕЦАТА, КОИТО СА ИЗГУБИЛИ РОДИТЕЛ.

Остави коментар

Live Reply