Дарът на служението

Прочит: Числа 8:14-22

 

„Левитите нарочно дадох на Аарон и синовете му измежду израелтяните, за да вършат служенето им в шатъра за срещане…“

                                                                                         (Числа 8:19)

 

Няколко години водех библейски час с деца в предучилищна възраст, чиито родители в същото време посещаваха библейски урок. Всяко седмица повече от десет деца се събираха в църквата и прекарвахме два часа в песни, игри и изучаване на Библията. След това се прибирах вкъщи, готова за сън, но и щастлива, че с това служение помагам на толкова млади майки да си починат от натовареното ежедневие и да отделят време за Божието слово.

Всеки, който върши Божието дело, има нужда от помощ. След построяването на Скинията Бог отдели левитите, за да помагат на Аарон в служението. Прекрасно е да има толкова хора, които заедно да следват Божите наредби! Левитите имаха много отговорности, свързани не само с изпълняването на предписаните ритуали, но и с всичко необходимо при преместването на народа.

Всички ние можем да бъдем Божи служители. Бог може да използва всяка наша помощ, за да изгражда Своята църква и нейните водачи, независимо дали поучаваме, чистим църквата или посрещаме хората преди богослужение. Никое служение не е маловажно.

 

Молитва: Господи, посвещаваме на Теб своето време днес. Показвай ни как можем да Ти служим. Амин.

 

Мисъл за деня: Какво Бог ме е призовал да правя?

Амелия Роудс (Мичигън)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО РЪКОВОДЯТ ДЕТСКИТЕ СЛУЖЕНИЯ В ЦЪРКВАТА.

 

 

 

 

 

 

Остави коментар

Live Reply