Дарби и служение

Прочит: Филипяни 2:1-4

 

„Според дарбата, която всеки е приел, служете с нея един на друг като добри настойници на многообразната Божия благодат.“

(1 Петр. 4:10)

 

Свърших проповедта и започнах да се приготвям за Причастието. Видях Лина, която стоеше наблизо, и я помолих да ми помогне с елементите. След края на богослужението майка ѝ плачеше от радост. Лина е глухоняма и общува с езика на глухонемите. Майка ѝ си спомни колко се е притеснявала за състоянието на дъщеря си, но когато я видяла да помага за Причастието, осъзнала, че тя разбира и общува с Бога по уникален начин и с радост.

Лина е посветена и грижовна християнка, независима и загрижена, ценена както в църквата, така и в своята работа. Тя общува чрез езика на глухонемите с Божията любов и милост. Вместо да се притеснява от своите ограничения, живее с надеждата, че един ден ще бъде пълноценен Божи служител със своите дарби и посветеност. А Той се радва на всички начини, по които служим на хората и споделяме Христовата любов.

 

Молитва: Боже на милостта, дай ни мъдрост, за да разпознаваме и ценим дарбите на всички хора, които искат да Ти служат с радостни сърца и по всякакъв начин. Молим се в името на Исус. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог се радва на различните ни възможности.

Хуан Гуереро (Колумбия)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО ПРЕПОДАВАТ ЕЗИКА НА ГЛУХОНЕМИТЕ.

 

 

 

 

 

 

 

Остави коментар

Live Reply