Дарби за служение

Прочит: Изход 35:30-36:1

 

„Според дарбата, която всеки е приел, служете с нея един на друг като добри настойници на многообразната Божия благодат.“

(1 Петр. 4:10)

 

Когато бях млада, обичах да плета. Много ми беше приятно да докосвам меката прежда. Забавлявах се да смесвам цветовете. През годините съм правила много подаръци, изплетени от мен, но едва преди известно време се замислих, че плетенето може да бъде служение. Дали Бог би използвал тази дарба, за да ни насърчи да помогнем на някого? Потърсих отговор в Библията и прочетох как по времето на Моисей Господ призова най-добрите занаятчии да съградят скинията. Открих и друг пример за такава дарба – Тавита, за която се разказва в Деяния 9:36-42.

Реших да поставя началото на служение в нашата църква, в което се включват различни хора, умеещи да плетат. С изработените дрехи помагаме на нуждаещи се. Към всеки подарък слагаме и картичка с библейски стихове, за да се замислях хората за Бога.

Ако Му позволим, Господ може да използва различните ни дарби и умения. Благодарна съм, че дрехите, които плета, ще помогнат на хора в нужда и ще ги накарат да почувстват Христовата любов.

 

Молитва: Благодарим Ти, Боже, че използваш дори несъвършените ни способности, за да служим на другите. В името на Христос се молим. Амин.

 

Мисъл за деня: Какви свои дарби мога да използвам, за да прославям Бога?

Нанси Тод (Кентъки)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО ТЪРСЯТ НАЧИНИ ДА СЛУЖАТ НА БОГА.

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

Остави коментар

Live Reply