„Държа те!“

Прочит: Исая 41:1-10

„… не бой се, защото Аз съм с теб; не се ужасявай, защото Аз съм твой Бог; ще те укрепя, да! Ще ти помогна. Да! Ще те подкрепя с праведната Си десница.“
(Исая 41:10)

Първата ми задача като стажант беше да придружа младежкия ни пастор в редица дейности на открито в планинската част на Ню Хемпшир. Всяка дейност завършваше със скално катерене. Аз не обичам височините, но се съгласих да участвам, като си мислех: „Колко високи може да са скалите в Ню Инглънд!“. Но когато застанахме в подножието на една 90-метрова скала, сърцето ми започна да бие учестено.
Нашият водач се намираше на върха и чакаше неговият асистент да ме върже със специалното въже. Започнах да се катеря бавно и тромаво. На около шест метра височина бях скован от страх, но чувах гласа на инструктора: „Държа те!“. Чувствах здравото въже и бях сигурен, че той ще ми помогне. Неговите съвети и насърчение ми помогнаха да стигна до върха.
Исус ни обеща, че винаги ще бъде до нас и ще ни помага във всяка трудност. Когато се чувстваме, сякаш изкачваме сами стръмна скала, нека не забравяме това обещание. Бог ще ни държи здраво и ще ни напътства. Ако следваме Неговите указания, ще чуем насърчителните думи: „Държа те!“.

Молитва: Господи, благодарим Ти за уверението, че си много по-велик от всички трудности по нашия път. Амин.

Мисъл за деня: Бог е винаги изпитана помощ в напасти (вж. Псалм 46:1).
Джеймс Баумбергер (Кънектикът)

Да се молим за: ПЛАНИНСКИТЕ ВОДАЧИ.

Остави коментар

Live Reply