Давай най-доброто

Прочит: Евреи 11:1-6

 

„А без вяра не е възможно да се угоди на Бога, защото който идва при Бога, трябва да вярва, че има Бог и че Той възнаграждава тези, които Го търсят.“

(Евреи 11:6)

 

В едно интервю, което дадох за телевизията, репортерът ме попита дали съжалявам, че напускам работата си в престижна компания и се лишавам от добра заплата, за да се отдам на майчинството. Отговорих: „Не, изобщо! Благодарна съм, че съм майка и че мога да уча децата си да обичат Бога и ближните си, да Го прославят и да Му посвещават най-доброто, с каквото и да се занимават през живота си“.

Примерът на Авел и Енох от днешния библейски прочит ме насърчава да давам най-доброто от себе си на Бога и да живея угоден на Него живот. Бог се радва, когато искрено се опитваме да Му се посветим и да живеем праведно. Призовани сме да следваме Бога дори когато според представите на света жертваме нещо в замяна. Бог винаги иска най-доброто за нас, затова ще ни води към него.

 

Молитва: Любящи Боже, благодарим Ти за всички възможности, които ни предоставяш. Дай ни смелост, за да Те следваме. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог иска най-доброто за мен.

Линда Чандра (Индонезия)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО ИСКА ДА Е ПЪЛНОЦЕНЕН В СВОЯТА РАБОТА.

 

 

© 2021 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

 

Остави коментар

Live Reply