Денят на Бога

Прочит: Марк 2:23-3:6

 

„И им каза: Съботата е направена за човека, а не човекът за съботата.“

                                                                                   (Марк 2:27)

 

Една неделя бяхме стигнали съвсем близо до църквата, когато татко обърна в противоположната посока. Попитах го къде отиваме, а той отвърна, че в този ден ще прославим Бога по един различен начин. Аз винаги бях готов за нови приключения, затова се зарадвах. Татко каза, че отиваме да посетим бабата на един негов приятел. Той се беше преместил на друго място и сега нямаше кой да се грижи за нея. Прекарахме един час в малък и пълен с мухъл апартамент с една прекрасна възрастна дама. Когато си тръгнахме, татко обеща, че пак ще отидем.

Това се случи преди повече от тридесет години. Баща ми редовно посещаваше самотната жена. Говорехме с нея, помагахме ѝ с каквото можем и понякога пазарувахме от близкия магазин. Татко ми даде пример за различни начини, по които можем да служим на Бога, освен като ходим на църква. Разбира се, тя не може да бъде заменена с нищо друго, защото на богослужение се събират братя и сестри, които обичат Бога и заедно изразяват тази любов. Но ние с татко направихме това заедно с една жена, която също имаше нужда да почувства Божията любов. Исус ни дава този урок: да помагаш на някого в нужда, винаги е нещо добро.

 

Молитва: Боже, помагай ни да посвещаваме седмия ден от седмицата на Теб, като помним, че ни е поверено важното служение да обичаме и да се грижим за хората. Амин.

 

Мисъл за деня: По какъв нов начин мога да служа на Бога днес?

Матю Реджър (Охайо)

 

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО СА ПРИКОВАНИ НА ЛЕГЛО.

 

© 2015 The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply