Дерзай!

Прочит: Марк 6:45-52

 

„… всички Го видяха и се смутиха. И веднага Той им проговори: Дерзайте! Аз съм, не бойте се!“

                                                                                   (Марк 6:50)

 

В днешния прочит се разказва за учениците, които трябваше да отидат във Витсаида, но имаше насрещен вятър и те се бориха с вълните. Изплашени, се опитваха да се справят със ситуацията, но тя излизаше извън контрол. Исус, когато ги видя, се притече на помощ, като тръгна по водата към ладията. Те обаче не Го познаха и Го помислиха за призрак. Учениците разбраха, че идващият към тях е Исус, едва когато чуха успокоителните Му думи. Господ им каза да не се страхуват и да дерзаят.

Спокойствието идва от увереността, че Бог е с нас и вижда какво преживяваме. Да останем спокойни е може би най-трудното нещо, когато проблемите ни притискат. Но най-мъдрата реакция пред лицето на страха е да възложим тревогите си на Бога, защото всичко, което е зависело от нас, е вече сторено.

Всеки ще преминава през житейски бури, но нека когато те връхлетят, да имаме смелост и никога да не забравяме, че Исус е с нас, че вечният и верен Бог е с всеки от нас и по всяко време.

 

Молитва: Давай ни истинска смелост, о, Господи, за да можем, когато връхлети бурята, да останем спокойни в Твоето присъствие. Амин.

 

Мисъл за деня: Истинската смелост идва от доверието в Бога.

Бернадет Амистозо-Моралес (Филипини)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО ПРЕМИНАВАТ ПРЕЗ ГОЛЕМИ ИЗПИТАНИЯ.

 

Остави коментар

Live Reply