Днешният ден

Прочит: Евреи 13:1-6

„Затова не се безпокойте за утре, защото утрешният ден ще се безпокои за себе си. Достатъчна е на всеки ден неговата злоба.“
(Матей 6:34)

Наскоро претърпях лека катастрофа – втора за по-малко от година. Така разбрах, че заради макулната дегенерация, която имам, вече не съм сигурен шофьор. След 70 години шофиране, трябваше да се откажа.
Тогава се замислих за всички трудности, до които ще доведе това решение. Как щях да ходя до бръснарницата? Лекарят ми не е далече, но нямам сили да ходя пеша. Започнах да се тревожа, беше ме страх как ще се справя с всичко без кола.
Няколко дни по-късно Бог ми помогна да намеря начини да свикна с новия си живот. Сетих се за приятели, които могат да ми помагат с превоза. Можех да се възползвам от възможностите, които градът предлагаше за хора като мен. При необходимост щях да ползвам такси с парите, спестени от поддръжката на колата. Господ като че ли ми казваше да не се тревожа, защото помощта ще дойде по различни начини.
Исус ни казва да не се тревожим за утрешния ден, а да се справим с днешния. Всеки ден си има своите трудности, затова нека не се отчайваме от трудностите, които още не са дошли.
Сега, макар че продължавам да изпитвам трудности с придвижването, не се страхувам. Зная, че Бог и приятелите ми няма да ме оставят.

Молитва: Боже, Ти ни помагаш по безбройни начини. Продължавай да ни напомняш, че винаги си с нас, дори в най-големите промени в нашия живот. Амин.

Мисъл за деня: Бог знае какви са нуждите ми и ще помогне навреме.
Кен Клар (Айдахо)

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО НЯМАТ ДОСТЪП ДО ТРАНСПОРТ.

Остави коментар

Live Reply