Днешният ден

Прочит: Еклисиаст 7:13-18

 

„Във време на благоденствие бъди весел, а във време на злополука бъди разсъдлив; защото Бог постави едното до другото, за да не може човек да открие нищо, което ще бъде след него.“

                                                                                    (Еклисиаст 7:14)

 

Една петъчна вечер, докато излизах с колата от центъра на Вашингтон, видях светеща табела с надпис: „Натоварен трафик в следващите две мили“. Помислих си: „Какво? Що за съобщение е това! Петък вечер е – естествено, трафикът е натоварен“. Тогава се появи следващо съобщение: „Внимавайте със спрелите автомобили…“. Сега вече разбрах – цялото съобщение не се побираше са табелата, затова се появяваше в две части. Аз бях прочела първо втората част.

Помислих си: „Колко забавно! Дори ако Бог реши да ни разкрие бъдещето, няма да има никакъв смисъл, ако не се осъществи първо настоящето. Ще бъде все едно да прочетеш втората половина от съобщението, преди да си прочел първата“.

Сетих се за Еклисиаст 7:14. Винаги ми се е искало да знам какво ме очаква, особено когато ми предстоят трудности. Но Бог по много ясен начин ми откри, че бъдещето няма да има смисъл, ако първо не преживеем днешния ден. Когато се притесняваме за своето бъдеще, нека не забравяме, че Господ е обещал да бъде с нас винаги.

 

Молитва: Боже, давай ни мир и радост днес, когато не сме сигурни за своето бъдеще. Амин.

 

Мисъл за деня: „И кой от вас може с грижа за себе си да прибави един лакът към ръста си?“ (Матей 6:27).

Шиан Армстронг (Вирджиния)

 

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО ПЪТУВАТ МНОГО.

 

 

 

 

Остави коментар

Live Reply