Дневник на благодарността

Прочит: Второзаконие 11:18-20

 

„Помнете пречудните дела, които е извършил, знаменията Му и постановленията, излезли из устата Му.“

                                                                                   (1 Летописи 16:12)

 

Преди няколко години започнах да използвам дневник във времето за молитва и размишление. Записала съм всички свои желания и нужди със син химикал. Сега се замислям, че през това време постоянно съм искала нещо от Бога.

Една зима, в навечерието на Нова година почувствах, че Бог ме подтиква да водя и друг дневник – с всичко, за което съм Му благодарна. Реших да използвам за него черен химикал и да го озаглавя „Божията помощ“. Бях изненадана да видя колко много благословения получавам само за ден. Някои от тях са малки, други са истински чудеса за мен.

Сега съм много по-чувствителна към Божията любов и забелязвам неща, които преди съм пренебрегвала. Опитвам се нищо да не приемам за даденост. В дневника черното мастило изпълва все повече листи. Ако всеки ден забелязваме Божите благословения, ще чувстваме Неговата любов и грижа винаги.

 

Молитва: Господи, помагай ни да бъдем по-чувствителни към хилядите благословения, с които ни обсипваш. Молим се, както Исус ни научи: „Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име! Да дойде Твоето царство; да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята! Дай ни днес насъщния хляб; и прости ни дълговете, както и ние простихме на нашите длъжници. И не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия. Защото е Твое царството и силата, и славата, до вековете. Амин!” (Матей 6:9-13).

 

Мисъл за деня: Как да стана по-чувствителен към Божите благословения?

Ребека Сийтън (Тенеси)

 

Да се молим за: БЛАГОДАРНОСТ ЗА БОЖИТЕ БЛАГОСЛОВЕНИЯ.

 

 

 

 

Остави коментар

Live Reply