Добър настойник

Прочит: 1 Петр. 4:8-11

„Бъдете гостолюбиви едни към други без роптание. Според дарбата, която всеки е приел, служете с нея един на друг като добри настойници на многообразната Божия благодат.“
(1 Петр. 4:9-10)

Аз имам привилегията да не ходя на работа и да се грижа за шестте си деца вкъщи. Мога да прекарвам достатъчно време с тях, да ги посрещам след училище, да им помагам с уроците и да ги гледам как растат. Един от недостатъците на това, да си домакиня, е, че през целия ден имаш работа – мръсни съдове, пране, чистене, сменяне на пелени, прибиране на играчки. Това никак не е забавно, но трябва да се свърши.
Един ден, докато прибирах прането, се сетих за стиха, цитиран днес. Аз роптая ли? Това, което правя, благославя ли другите, ако го правя с нежелание? Понякога ми се струва, че никой не оценява усилията ме, но докато сгъвах дрехите в онзи ден, се замислих, че Бог ме вижда. Той знае какво има в сърцето ми. Знае дали служа с радост, или се стремя просто да отхвърля работата.
Бог вижда всекиго от нас, дори в дребните неща, които вършим. Когато приемаме възможността да служим на другите с любов, ние се проявяваме като добри настойници на Божията благодат.

Молитва: Боже, помагай ни да служим с радост на хората, докато вършим ежедневните си задължения. Благодарим Ти за възможността да бъдем настойници на Твоята благодат. Амин.

Мисъл за деня: Днес ще служа на Бога и на хората с радостно сърце.
Сара Лайънс (Канзас)

Да се молим за: МАЙКИТЕ.

Остави коментар

Live Reply