Добър пример

Прочит: Деяния 3:24-26

 

„Господ е дълготърпелив и многомилостив, прощава беззаконие и престъпление и никак не оневинява виновния, и въздава беззаконието на бащите върху синовете до третия и четвъртия род.“

(Числа 14:18)

 

Купих си дванадесетгодишен кон – стар за състезания, слаб за впрягане, а и за яздене не ставаше. Въпреки това платих не малко пари за него. Взех го най-вече заради това, че е породист и ще предаде това потекло на своите кончета. Напълно възможно е някой негов „наследник“ да спечели конно състезание след време. При конете потеклото е от изключителна важност.

Родителите също предават своите физически характеристики на децата си. Но често примерът, който даваме на хората около нас, има много по-голямо влияние от биологичното наследство. Предразсъдъците и безразличието към другите може да се предава от поколение на поколение. Тъй като децата се учат, като наблюдават, е възможно да им повлияем дори без да сме техни биологични родители. Това става и в Христовата църква.

Исус Христос дойде, за да спаси света и да даде пример за жертвена любов, който да следваме. Като християни, ние трябва да внимаваме какъв пример даваме на другите. Ако сме добри християни, младите хора ще се учат от нас и това ще създаде добра основа за бъдещите поколения. Какво по-добро наследство можем да оставим след себе си?

 

Молитва: Господи, помогни ни да бъдем добър християнски пример за младите хора. Амин.

 

Мисъл за деня: Нашият пример може да насърчи младите да бъдат верни християни.

Б. Дж. Удс (Тексас)

 

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО СА АНГАЖИРАНИ В СЛУЖЕНИЯ С ДЕЦА.

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply