Добър сън

Прочит: Псалм 4:1-8

 

„Ще благославям Господа, Който ме е вразумил; също и през нощта ме учи сърцето ми.“

(Псалм 16:7)

 

Преди често не можех да заспя. Колкото и да се опитвах да се успокоя, постоянно си припомнях разговори от деня и мислех дали не съм могла да ги проведа по различен начин. Притеснявах се за различни проблеми, за болните си близки.

Когато израснах във вярата, осъзнах, че тези мисли са вредни – Бог ме призовава да се фокусирам върху хубавите неща (Филипяни 4:8). Поставих началото на това, което сега наричам „книга с благословения“. Всяка година си купувам тефтер с графи за седмиците и часовете от деня. Преди да си легна вечер, отделям няколко минути, за да помисля за изминалия ден – изпълнените задачи, предизвикателствата, благословенията – и си записвам всичко, за което съм благодарна. Може да са съвсем дребни неща, като обаждане от приятел, както и големи, например възстановяване след операция. Когато нещо ме притеснява, също го записвам, за да си напомням, че Бог ще се погрижи, и оставям всичко в Неговата ръка. Докато пиша, благодаря за многото начини, по които срещам Божията любов.

От известно време е нещо обичайно да записвам в графата с благословения „добър сън през нощта“. Кошмарите отстъпиха място на мира, който само Бог може да даде.

 

Молитва: Боже на мира, благодарим Ти за дара на почивката. Помагай ни да възлагаме на Тебе своите тревоги. Амин.

 

Мисъл за деня: Изброяването на Божите благословения ми носи мир.

Лайза Стакпол (Уисконсин, САЩ)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СТРАДАТ ОТ БЕЗСЪНИЕ.

 

Остави коментар

Live Reply