Добър живот

Прочит: Откровение 21:1-5

 

„Този е денят, който Господ е създал; нека се радваме и се развеселим в Него.“

(Псалм 118:24)

 

На 1 май 2018 година размишлението от „Духовна манна“ беше за едно момче, което седи на стълбите и слага камъчета в устата си. Майка му ги изважда, но то протестира, а в това време на масата го чака десерт. Щом вижда тортата, то веднага спира да плаче и се изпълва с радост. Замислих се дали понякога се държа като това момче.

Сега съм на 90 години и имах един прекрасен живот, 40 години от който посветих на служението си като пастор. С жена ми Джаки сме щастливо женени повече от 70 години. Колкото повече остаряваме, толкова повече се притеснявам от края на земния ни път. Заедно се радваме на всеки ден, който Бог ни подарява, и искаме да останем тук по-дълго.

Възкресението на Исус ни уверява, че ни очаква вечен живот в небето. Старозаветните пророци и книгата Откровение рисуват една величествена картина на този живот, но ние не сме готови. Искаме да продължаваме да се радваме един на друг, на хората, които обичаме, на красотата на тази земя. Но момчето от размишлението ни напомня нещо важно. Всичко на тази земя бледнее пред това, което ни очаква във вечността.

 

Молитва: Благодарим Ти, Боже, за вечния живот, който имаме в Христос. Помогни ни да го очакваме с радост. Амин.

 

Мисъл за деня: Божите дарове не свършват в този свят.

Гас Браунинг (Тексас, САЩ)

 

Да се молим за: БЛАГОДАРНОСТ ЗА ДНЕШНИЯ ДЕН.

 

 

© 2021 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

 

Остави коментар

Live Reply