Добра почва

Прочит: Лука 8:4-8

 

„А друго падна на канарата; и щом поникна, изсъхна, защото нямаше влага.“

(Лука 8:6)

 

Докато се приготвях за пролетната сеитба, си спомних притчата за сеяча. Случвало ми се е да се опитвам да сея върху твърда и канариста почва. Някои семена са пониквали, но се е налагало да добавям тор и пясък, за да оцелеят. Всяка година в градината ми се появяват участъци с по-лоша почва, която се нуждае от обогатяване.

Исус използва притчата за сеяча, за да помогне на учениците да разберат, че не винаги тяхното свидетелство ще бъде възприемано. Сърцата на някои от слушателите се оказват трудна за обработване почва. Понякога това се отнася и за нашите сърца. Житейските преживявания могат да ни помогнат да израстваме и да се обогатяваме духовно, за да станем почва, на която Божието слово да бъде посято и да даде плод. Но освен това се нуждаем от молитвата, изучаването на Словото и общението с други вярващи, за да бъдат сърцата ни винаги отворени към Бога.

Радостта, която изпитвам при вида на моята пълна с плод градина, не може да се сравни с радостта на Бога от растежа на Неговото царство.

 

Молитва: Господи, направи сърцата ни подходяща почва за семената на Твоето слово. Амин.

 

Мисъл за деня: Божието слово може да промени сърцето ми.

Маделин Петерсън (Небраска)

 

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО СЕ ЗАНИМАВАТ С ОПАЗВАНЕ НА ПОЧВАТА.

Остави коментар

Live Reply