Добра работа

Прочит: Псалм 37:23-31

„Стъпките на човека се оправят от Господа; и Неговото благоволение е в пътя му.“
(Псалм 37:23)

След като се дипломирах, ми беше трудно да намеря работа. Отидох в един град в Северна Суматра, но това не помогна, затова реших да пробвам в друг. Изпращах молба след молба и очаквах подходящата работа. Мечтаех за предложение от едно определено място, но не получавах писмо от него.
Месец по-рано от колежа ме викаха, за да ме питат искам ли да работя там. Аз не приех, защото заплатата беше малка. Молех се Бог да ми намери нещо подходящо, но бях забравил да слушам къде Той иска да отида. Бях забравил, че Божията помощ означава да се покоря на Неговия призив за служение.
Сега работя като офис асистент в колежа. Вярвам, че Бог е намерил подходящото място за мен и то е най-доброто. Понякога ние очакваме да открием невероятно и забележително работно място, но Божието слово ни казва: „Има много помисли в сърцето на човека, но намерението Господне – то ще устои“ (Притчи 19:21). Ако слушаме водителството на Бога, Той ще ни даде възможности да бъдем благословение за другите и да чувстваме Неговата любов.

Молитва: Благодарим Ти, Господи, че ни показваш пътя. Амин.

Мисъл за деня: Ще позволя на Бога да ме води към възможности да помагам на хората.
Питър Хулу (Индонезия)

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО НАСКОРО ЗА ЗАВЪРШИЛИ КОЛЕЖ.

Остави коментар

Live Reply