Добрата част

Прочит: Лука 10:38-42

 

„Но Господ ѝ отговори: Марто, Марто, ти се грижиш и безпокоиш за много неща; но едно е потребно; и Мария избра добрата част, която няма да се отнеме от нея.“

(Лука 10:41-42)

 

Късно вечерта бях засипан от имейли, текстови съобщения и напомняния във фейсбук. Мислех, че мобилният телефон трябва да прави живота ми по-лесен и забавен, но колкото повече го използвам, толкова по-малко мога да се наслаждавам на реално човешко общуване – лице в лице. Отговарям на имейли дори докато се храня на масата.

Преди отделях специално време, за да се полюбувам на розовите храсти и на слънчогледите в градината. Сега не отделям погледа си от екрана на компютъра, за да бъда по-ефективен в своята работа. Когато се отвори повече свободно време, аз го използвам, за да разпределя по-добре предстоящия си график. По-зает съм в приготовления дори от Марта. Тя поне се суетеше, за да посрещне в дома си Спасителя. А моето извинение какво е?

Имам нужда да се замисля повече върху тази библейска история. Трябва да забавя темпото, да слушам, да се фокусирам върху Исус. Многото земни грижи няма да допринесат за моето духовно развитие. Стремежът да успея във всичко отнема от времето, което мога да посветя на взаимоотношенията. Мария избра добрата част. Тя избра да остави всичко, за да послуша Исус.

 

Молитва: Боже, учи ни как да насочваме сърцето и вниманието си към Теб, за да слушаме повече гласа Ти и да се тревожим по-малко. Амин.

 

Мисъл за деня: Днес ще забавя темпото и ще слушам Исус.

Дейвид По (Мисури)

 

Да се молим за: РАБОТОХОЛИЦИТЕ.

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

 

Остави коментар

Live Reply