Добре дошъл отново!

Прочит: Плачът на Йеремия 3:22-26

 

„Ето, Аз съм с теб и ще те пазя, където и да идеш…“

                                                                       (Битие 28:15)

 

С жена ми тръгнахме на презокеанско пътуване. Не бяхме ходили на почивка от десет години. Не исках да нося с мен тежка Библия, затова взех един Нов завет, който съдържаше Псалмите и Притчите. Взех и новия брой на „Духовна манна“, защото се надявах да не прекъсвам традицията на ежедневната молитва и размишление.

Почивката беше прекрасна, но имахме едва седем дена и ги прекарахме в постоянно бързане. Видях се с братята ми, които не бях виждал от 32 години, после посетих родния си дом и изобщо не остана време да чета Библията. Все пак, имах доброто намерение да го сторя.

Беше истинско удоволствие обратно у дома, в Австралия, да прочитам по две или три размишления от „Духовна манна“ на ден и толкова много стихове от Божието слово. Чувствах се отново вдъхновен. Осъзнах, че Бог винаги ни чака да се върнем при Него, независимо колко далеч сме били, без значение каква е била причината да се отдалечим. Той е търпелив и винаги се радва да ни посрещне отново в Своето присъствие.

 

Молитва: Боже, благодарим Ти, че винаги си с нас. Прости ни, когато се отдалечим от Теб. Молим се в името на Исус. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог винаги е готов да ни посрещне обратно.

Джон Портър (Австралия)

 

Да се молим за: СЕМЕЙСТВА, КОИТО СЕ СЪБИРАТ СЛЕД ДЪЛГА РАЗДЯЛА.

 

 

 

 

© 2014 The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

Остави коментар

Live Reply