Добре подготвени

Прочит: 2 Тимот. 3:14-17

 

„Цялото Писание е боговдъхновено и полезно за поука, за изобличение , за поправление, за наставление в правдата, за да бъде Божият човек усъвършенстван, съвършено подготвен за всяко добро дела.“

(2 Тимот. 3:16-17)

 

Една древна поговорка гласи: „Товарът, който не е добре балансиран, няма да достигне до мястото, където е изпратен“. Аз и двете ми по-големи деца я изпитахме на практика, когато отидохме на екскурзия в Таджикистан. Натоварихме набързо багажа си на гърба на няколко магарета – нормалният начин на придвижване в този край на света – но не го балансирахме и едно от магаретата започна да се олюлява, при което багажът ни се разпиля надолу по стръмнината, на която се намирахме. Пътуването ни не мина добре, защото подготовката ни беше лоша.

Когато си припомних онази поговорка, се замислих, че добрата подготовка е основа и за нашия духовен път. ако внимателно изучаваме Божието слово, ще бъдем добре подготвени за предизвикателствата на живота. Най-ползотворното време е това, което посвещаваме на Библията и на молитвата.

 

Молитва: Боже, пораждай у нас истински глад за Твоето слово, за да се наслаждаваме на Твоите думи и да бъдем добре подготвени за служението, което ни възлагаш. Молим се, както Исус ни научи: „Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име! Да дойде Твоето царство; да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята! Дай ни днес насъщния хляб; и прости ни дълговете, както и ние простихме на нашите длъжници. И не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия. Защото е Твое царството и силата, и славата, до вековете. Амин!” (Матей 6:9-13).

 

Мисъл за деня: Как мога да споделям насладата, която ми носи Божието слово, днес?

Тимъти Остин (Турция)

 

Да се молим: ВИНАГИ ДА НАМИРАМЕ ВРЕМЕ ДА ИЗУЧАВАМЕ БОЖИЕТО СЛОВО.

 

 

Остави коментар

Live Reply