Добре прекарано време

Прочит: 3 Царе 19:9-12

 

„А след земетресението – огън, но Господ не беше в огъня. А след огъня – тих и нежен глас.“

(3 Царе 19:12)

 

Една сутрин, докато си миех зъбите, вместо да мисля какво трябва да свърша през деня, започнах да си казвам наум едни думи от Библията, които знаех наизуст. Бог насочи вниманието върху детайл, който бях пропускала, като ми даде ново разбиране и изпълни сърцето ми с благодарност.

Интересно ми е, че Бог може да ме научи на нещо в такава ситуация. Колко удивително е сътворен човекът – да може да върши нещо машинално, докато умът му е съсредоточен върху друго! Обикновено правя нещата, без да търся Божието водителство, следвайки собствените си планове. Колко ли често пропускам Неговия нежен глас, който ми показва вярната посока?

Ежедневните ми задължения вече не са скучни за мен, защото открих начин да използвам това време, за да размишлявам върху Божите истини и да се моля. Във всеки един момент Бог може да ме приближава към Себе Си, да ме учи, да ме вдъхновява и да ми дава сила, за да продължа по пътя на вярата.

 

Молитва: Боже, прощавай ни, когато Те изключваме от ежедневието си. Помагай ни да намираме възможност дори в рутинните си задължения да се обръщаме към Теб и Твоята мъдрост. Амин.

 

Мисъл за деня: Дори при рутинните си дейности можем да се наслаждаваме на Божието присъствие.

Джуди Рансъм (Флорида, САЩ)

 

Да се молим: ДА ПРЕВЪРНЕМ ВРЕМЕТО С БОГА В РУТИНА.

 

 

 

 

Остави коментар

Live Reply