Добре прекарано време

Прочит: Рут 1:11-17

 

„Не ме отхвърляй по време на старостта ми; не ме оставяй, когато отпада силата ми.“

(Псалм 71:9)

 

Преди време отидох на църква с двама мои възрастни приятели. Когато след службата те ме поканиха на обяд заедно с тяхната библейска група за възрастни, аз приех, макар че не се чувствах много на място сред тях. те ме помолиха да им помогна в подготовката на следобедно богослужение, което щеше да се проведе в един дом за пенсионери. Не си представях да прекарам така последните часове от уикенда. Бях намислил да гледам филм, да отида до мола, да пия кафе с приятели. Но се почувствах задължен да приема поканата.

Когато отидох на богослужението, настроението ми веднага се промени. Участвах в толкова интересни разговори, хората ме прегръщаха, погледнах дълбоко в погледите на тези хора и видях истинска радост, подобна на тази, която изпълва децата, които откриват подаръците под елхата.

Следобедът, който прекарах в онзи дом ми напомни за Рут, която се беше привързала към своята свекърва Ноемин и която е пример за мен. В онзи момент осъзнах, че в някакъв смисъл историята за Рут е история за почитта към възрастните хора.

Уважението, което показваме към тях, като им посвещаваме своето време, им показва, че са ценени, и прославя Бога. а когато прославяме Него, пред нас се откриват неочаквани благословения, каквито бяха приготвени за Рут.

 

Молитва: Боже, води ни, когато избираме къде, кога и с кого да прекарваме своето време, така че да споделяме с хората Твоята неограничена любов. Амин.

 

Мисъл за деня: Един от най-ценните подаръци, които имаме от Бога, е да прекарваме време със своите ближни.

Кенет Уайт (Тенеси)

 

Да се молим за: ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА.

 

Остави коментар

Live Reply