Добри дела

Прочит: Матей 25:31-46

 

„Дай на този, който проси от теб; и не се отвръщай от онзи, който ти иска на заем.“

(Матей 5:42)

 

Един ден на излизане от магазина ме срещна мой познат от младите години, когато бях учител. Той ми се представи и помоли да го закарам до близката бензиностанция. По пътя ми разказа, че камионът му се повредил и че имал нужда от малко пари назаем, за да го закара до сервиза, където имал право на безплатен ремонт. На бензиностанцията той ме помоли да му дам и малко дребни за бензина.

Помислих си: защо да налива бензин на счупен камион? Този човек поиска да го закарам до бензиностанцията, после му дадох пари за ремонт, а сега пък – за бензин. Помолих се наум и му дадох малко повече, отколкото беше поискал. Той ми благодари и ми обеща, че ще ми се издължи. Когато си тръгнах, осъзнах, че съм бил излъган.

Помолих Бога тези пари да бъдат използвани за добро и се почувствах по-добре. Спрях да се питам дали човекът ми беше казал истината. Той просто се опитваше да се справи с трудна ситуация и ме беше помолил за помощ.

Осъзнах, че да очакваш отплата за помощта си, е сделка, а не проява на любов. Аз се молех доброто ми дело да е угодно на Бога.

 

Молитва: Господи, помогни ни да не съдим прекалено строго, а да помагаме, както Ти си ни призовал. Амин.

 

Мисъл за деня: Ние сме призовани да показваме Божията любов на другите, като им помагаме.

Уил Пепър (Мисисипи)

 

Да се молим: ДА ПОКАЗВАМЕ МИЛОСТ, А НЕ ДА СЪДИМ.

 

 

 

Остави коментар

Live Reply