Добри дела

Прочит: Тит 3:8-14

 

„… И желая да настояваш върху това с цел онези, които са повярвали в Бога, да се упражняват старателно в добри дела.“

(Тит 3:8)

 

Преди няколко години пожар унищожи една църква в нашия град. Той лумна през нощта и пожарникарите го гасиха в продължение на тринадесет часа. На следващия ден местните вестници отразиха бедствието. Пасторът разказваше как са се почувствали църковните членове: „Те са отчаяни, но сме сигурни, че ще възстановим нашата църква“.

Малко след това те започнаха да събират пари, обзавеждане, музикални инструменти и други необходими за новата сграда неща и с общи усилия съградиха нов храм за две години. Това също беше отразено в пресата, където членовете на възстановената църква благодаряха на всички, които им бяха помогнали. Един от тях споделяше: „Изумен съм от любовта и добрата воля на хората, които ни помогнаха“.

Божието слово ни насърчава да вършим добри дела и да показваме добро отношение към всички. Исус ни обича толкова много, че даде живота Си за нас. Чрез добротворството ние изразяваме своята любов и принадлежност към Него.

 

Молитва: Господи, учи ни как да споделяме Твоя дар на любов с другите. Давай ни смелост, за да се отзоваваме на нуждите на хората. Амин.

 

Мисъл за деня: Днес със сигурност ще имам шанс да споделя Божията любов. Готов ли съм за това?

Джеймс Хендрикс (Индиана)

 

Да се молим за: ПОЖАРНИКАРИТЕ.

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

 

Остави коментар

Live Reply