Добри думи

Прочит: Ефесяни 4:25-32

 

„Никаква гнила дума да не излиза от устата ви, а онова, което е добро, за назидание според нуждата, за да принесе благодат на тези, които слушат.“

                                                                                (Ефесяни 4:29)

 

Преди години си взех куче, което много се страхуваше от непознати. Всеки път, когато ветеринарният лекар го преглеждаше, му слагаше намордник, за да не пострада.

Понякога ми се иска някой да сложи намордник и на мен. Например в случая, когато се скарах на една жена, че говори високо по телефона. Веднага си спомних първия стих от Псалм 39: „Казах: ще внимавам в пътищата си, за да не съгреша с езика си. Ще имам юзда на устата си“. Щом псалмистът можеше да въздържа устатата си от грях, защо аз да не мога?

Дори  когато успея да замълча, чувствам как емоциите бушуват в мен. Не бива да е така. С времето съм разбрала, че праведният живот изисква близки взаимоотношения с Бога. Започнах да се моля Бог да ми помага да въздържам устата си от лоши думи. Когато се почувствам раздразнена, веднага Го моля да ме успокои. Искам да ми даде сила да контролирам себе си. Все още правя грешки, но си ги признавам и искам прошка от Господа. Това, което мога да сторя, е да се старая всеки следващ път да се справя с гнева си по-добре.

 

Молитва: Небесни татко, нека думите ни бъдат добри и да принасят добър плод. Амин.

 

Мисъл за деня: Божията любов може да промени гневните ни думи, за да служим за благословение.

Дебра Пиърс (Масачузетс)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО ЛЕСНО СЕ ГНЕВЯТ.

 

 

 

© 2014 The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply