Добри навици

Прочит: Галатяни 5:22-26 

„Възпитавай детето отрано в подходящия за него път и то няма да се отклони от него дори когато остарее.“

                                                                       (Притчи 22:6)

 В колежа съквартирантката ми бързаше да си оправи леглото всяка сутрин. Тя беше прилежна дори в малките неща и затова се справяше добре с по-важните. Всеки ден, независимо до колко късно е учила и какви са новите й задачи, тя ставаше рано, отиваше да потича, вземаше душ, оправяше си леглото и сядаше, за да почете от Библията. Аз се повлиях от нейния пример и досега всяка сутрин си оправям леглото и си подреждам нещата, преди да се захвана с ангажиментите си.

Поведението на моята съквартирантка ме научи, че добрите навици могат да са много дълготрайни и полезни. Ако съм вярна и прилежна в малките неща, ще бъда такава и в големите. Така ще бъда пример и за другите. Нямам предвид само реда в дома ни. Когато сме верни на малкото, което Бог ни е поверил, Той ни помага да се справим и с по-големите предизвикателства. Ако се покоряваме на Божията воля, светлината, която Той прави да свети в живота ни, става по-ярка.

 

Молитва: Велики Боже, благодарим Ти, че ни учиш да водим угоден на Теб живот. Показвай ни всяка възможност да Ти служим днес. В името на Исус. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог ни дава възможности да бъдем верни всеки ден.

Алексис Пакет (Мейн)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО ИЗГРАЖДАТ НОВИ НАВИЦИ.

Остави коментар

Live Reply