Добри новини

Прочит: Римляни 15:1-6

 

„А Бог на твърдостта и на утехата да ви даде единомислие помежду ви по примера на Христос Исус.“

(Римляни 15:5)

 

Почти всички новини в днешните медии бяха депресиращи – природни бедствия, разводи, престъпления, военни конфликти по света.

Но наскоро открих, че в наши новозеландски вестници и по телевизията са направили рубрика под заглавие „Добрите новини“, която представяше насърчителни истории. Те бяха за хора, които извършват добри дела, за да помогнат на някого в нужда или да го окуражат, без да очакват възнаграждение.

Тези истории ми напомнят за нашия пример – Христос. Ако не забравяме, че сме призовани повече да даваме, отколкото да получаваме, можем да направим света по-добро място.

Нашата вяра ни повелява да носим радост на хората, да им помагаме, като правим живота им по-пълноценен. Всеки ден можем да откриваме приятели. Можем да поздравяваме хората, да им се усмихваме, да се радваме, че ги срещаме. Всички ние имаме потенциала да създаваме добри новини, като споделяме Божията любов със своите ближни.

 

Молитва: Любящи Боже, Ти променяш и обогатяваш живота ни със Своята любов и милост. Помагай ни да проявяваме любов към хората около нас. Амин.

 

Мисъл за деня: Днес мога да следвам Христовия пример и да се отнасям с любов към хората, които срещам.

Маргарет Гордън (Нова Зеландия)

 

Да се молим: ДА РАЗПОЗНАВАМЕ БОЖИЯ ПРИЗИВ ДА СЛУЖИМ НА ХОРАТА.

 

 

 

 

Остави коментар

Live Reply