Добри плодове

Прочит: Йоан 15:1-8

 

„Но растете в благодатта и познаването на нашия Господ и Спасител Исус Христос. На Него да бъде слава и сега, и до вечния ден.“

                                                                          (2 Петрово 3:18)

 

Като начинаещ градинар, много се радвах на богатата реколта от домати, която предвещаваха прекрасните стръкове и листата по тях. Една вечер близо до градината се спря човек от нашето градче, който отглеждаше зеленчуци. „Онези там – каза той, като посочи част от стръковете, – не са хубави. Трябва да ги отрежеш, защото са рай за болести и вредители. Освен това черпят силите на здравите стръкове.“

Послушах този съвет и започнах да кастря. Резултатът скоро стана виден – тлъсти гъсеници, скрити в гънките на листата.

Исус напомня на Своите ученици, че кастренето прави растението по-плодоносно: „Аз съм истинската лоза и Моят Отец е земеделецът. Всяка пръчка в Мен, която не дава плод, Той я отрязва и всяка, която дава плод, подрязва я, за да дава повече плод“ (Йоан 15:1-2).

Бог иска да премахна от живота си всичко, което е непродуктивно, за да вложа цялата си сила в това, което дава добър плод. Ако отхвърля вредните навици и окастря нещата, които пречат на моето служение, грехът няма да може да се промъкне в живота ми незабелязано. Тогава ще бъда истински служител на Божието царство.

 

Молитва: Господи, благодарим Ти, че засаждаш Своето слово в нашите сърца. Помагай ни да растем в Христос и да даваме добри плодове в своето служение. Амин.

 

Мисъл за деня: Искам винаги да бъда свързана с Христос, за да раста във вярата и да давам плод.

Кери Люис (Мисисипи)

 

Да се молим за: ХОРАТА, ОТГЛЕЖДАЩИ ПРОДУКТИТЕ, С КОИТО СЕ ХРАНИМ.

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply