Добрият Пастир

Прочит: Псалм 23:1-6

„Той ще пасе стадото Си като овчар, ще събере агнетата с мишцата Си, ще ги носи в скута Си и ще води полека доещите.“
(Исая 40:11)

Докато говорех с моя братовчед, си спомних едно гостуване в неговата ферма в Южна Африка. Тогава чичо се притесни, че едно от агнетата му е в опасност, и ми предложи да го придружа до полето. Вече се смрачаваше, когато чухме блеене и тръгнахме в тази посока. Намерихме агнето паднало в яма, откъдето не можеше да излезе. И двамата се зарадвахме за предчувствието, което ни накара да го потърсим и спасим.
Този спомен заздрави вярата ми в любовта на добрия Пастир и ми припомни как Бог е бил до мен през 30-те години борба с множествената склероза. Веднъж, когато се чувствах много зле, отидох на изцерително събрание. Там положиха ръце на главата ми и се помолиха за мен. Тогава чух тихите думи: „Бог има специално име за тебе. Той те нарича Своето малко агне. Ще те вземе и ще те носи на ръце“.
Бог познава всекиго от нас по име и думите на Исус от Евангелието според Йоан разкриват своята истинност: „Аз съм добрият Пастир. Аз познавам Своите овце и Моите Ме познават“ (Йоан 10:14).

Молитва: Боже, Който си наш Пастир и ни обичаш, благодарим Ти, че ни спасяваш и пазиш. Помагай ни да слушаме Твоя глас и да Те следваме. Амин.

Мисъл за деня: Добрият Пастир ме познава по име.
Клеър Дрю (Южна Африка)

Да се молим за: ОВЧАРИТЕ.

Остави коментар

Live Reply