Добро дело

Прочит: Галатяни 6:7-10

 

„Да не ни дотяга да вършим добро; защото ако не се уморяваме, своевременно ще пожънем.“

(Галатяни 6:9)

 

Жена ми много обича да работи в красивата ни цветна градина. Но тя има и много други задължения – ходи на работа, доброволка е в една местна организация, ръководи скаути и се грижи за семейството. А градината се нуждае от поддържане.

Един ден тя се прибра и каза, че ще се откаже от цветята, защото не може да се грижи достатъчно за тях. Аз не съм добър в градинарството, но на другия ден се събудих, взех ръкавици и преносимото си радио и се заех с градината. Докато почиствах тревата, слушах хубава музика и изказвах благодарност към Бога за здравето и възможността да свърша тази работа. Благодарих Му за своята съпруга, която прави толкова много за семейството ни и за другите хора. Няколко часа минаха неусетно. Помощта ми донесе радост на двама човека. Всички искаме да знаем, че сме обичани. Дори малкото време, отделено за някого, носи радост както на него, така и на нас.

 

Молитва: Небесни Татко, благодарим Ти за всичко, което правиш за нас. Помогни ни да не се уморяваме да споделяме Твоята любов и доброта с хората. Амин.

 

Мисъл за деня: Кой се нуждае от моята помощ днес?

Дъг Брейди (Алабама, САЩ)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО Е ПРЕТОВАРЕН ОТ ГРИЖИ.

 

 

 

 

Остави коментар

Live Reply