Добро дело

Прочит: 1 Петр. 4:9-11

 

„Защото огладнях и Ме нахранихте; ожаднях и Ме напоихте; странник бях и Ме прибрахте.“

(Матей 25:35)

 

Мисионерската ни група добави към цитирания стих: „закъсах на пътя и ми помогнахте“. Докато пътувахме към Джорджия, бусът ни се повреди. Забелязахме, че на паркинга на близката църква има два вана. Без големи очаквания слязохме и помолихме да ни заемат единия, за да можем да се върнем в Атланта. Това бяха около 80 километра. Те се съгласиха! Освен това ни го заеха без дори да проверяват дали не ги лъжем. Просто помолиха да го върнем вечерта, което направихме, след като го напълнихме с гориво. Направи ни силно впечатление, че църковният секретар покани любезно групата ни от 16 човека, предложи ни нещо за пиене и не прояви никакви предубеждения към цвета на кожата ни.

Следващата неделя някои от нас се върнаха в онази църква, за да благодарят лично. Направихме дарение и занесохме цветя на секретаря. Хората от тази църква наистина живеят по примера на Христос, Който ни казва да посрещаме странниците. При тях открихме не само топло посрещане, но и прекрасно Божие благословение.

 

Молитва: Милостиви Отче, благодарим Ти за добротата на Твоите деца, които помагат на закъсалите по пътя на живота. Амин.

 

Мисъл за деня: Мога да проявя Божията любов, като се доверя на хората и предложа помощ.

Катрин Пети Харт (Джорджия, САЩ)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО ИМАТ ПРОБЛЕМ НА ПЪТЯ.

 

Остави коментар

Live Reply