Добро място

Прочит: Псалм 84:1-12

 

„Колко са мили Твоите обиталища, Господи на силите!“

(Псалм 84:1)

 

Една сутрин, докато си отдъхвах от задълженията в църковната сграда, прочетох стиха, който е цитиран в днешното размишление. Огледах се наоколо – седях в един прекрасен храм. Стъклописите изглеждаха по-цветни и живи от всякога и светлината се отразяваше по черната дървена ламперия. Ето това беше Божи дом! Но размишлението за деня продължи в друга посока – молитвата накрая ме прикани да се сетя за други, по-забравени места в света. Противоречиви мисли изпълниха ума ми: защо трябва да напуснем мястото, където чувстваме Божието присъствие, за да отидем някъде, където Той сякаш отсъства?

Ако следваме Исус, ще отидем навсякъде, където отива Той. Винаги ще бъдем в Неговото присъствие, независимо в коя точка на света се намираме. Но въпросът е дали сме готови да оставим комфорта си, за да се покорим на Неговия призив? Това може да е доста плашещо, но нека не се отчайваме и нека търсим помощ от Христос в молитва, пост, в църковното общение, в Причастието и в Божието слово. Когато последваме Спасителя, ще открием, че Той присъства на места, на които не сме очаквали.

 

Молитва: Боже на всички, води ни на места, където обикновено не отиваме, и ни помагай да обичаме хората, които ни е трудно да обичаме. Амин.

 

Мисъл за деня: В кое „забравено от Бога“ място съм призован да засвидетелствам Неговата любов?

Уолт Гарът (Арканзас)

 

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО ЖИВЕЯТ В БЕДНОСТ.

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply