Доброто дело на Бога

Прочит: Неемия 9:10-17

„… Онзи, Който е започнал добро дело във вас, ще го усъвършенства до деня на Исус Христос.“
(Филипяни 1:6)

Шия завивки от 30 години и съм се заемала с какви ли не проекти. Повечето съм довършила, но има някои, които съм започвала с голям ентусиазъм, а сега стоят в един ъгъл и събират прах. Към някои съм изгубила интерес, други са ми се сторили прекалено трудни, а има и такива, които са оставени за по-свободно време. Нещо, което съм започвала с радост, сега стои забравено.
За щастие Бог, Който върши делото Си в нашия живот, никога не постъпва така. За разлика от нас, Създателят, Който е започнал добро дело в нас, ще го довърши. Колкото и да не сме интересни в собствените си очи, колкото и да сме трудни, каквито и по-важни според нас проекти да има в този свят, ние никога няма да бъдем оставени от Бога в ъгъла. Вместо това Той с нежна грижа ще продължи да оформя живота ни, за да ни направи едно съвършено творение.

Молитва: Отче, благодарим Ти, че не ни оставяш настрана. Помагай ни да вярваме, че ще довършиш това, което си започнал в нас. „Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име! Да дойде Твоето царство; да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята! Дай ни днес насъщния хляб; и прости ни дълговете, както и ние простихме на нашите длъжници. И не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия. Защото е Твое царството и силата, и славата, до вековете. Амин!” (Матей 6:9-13).

Мисъл за деня: Бог ще довърши доброто дело, което е започнал в мен.
Дженифър Ланейн (Северна Каролина, САЩ)

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО ОТЛАГАТ.

Остави коментар

Live Reply