Доброто старо време

Прочит: Филипяни 4:10-13

„Този е денят, който Господ е създал; нека се радваме и се развеселим в него.“
(Псалм 118:24)

Сега, когато се подготвяме за бъдещата сватба на единствената си дъщеря, с жена ми си припомняме „доброто старо време“, когато тя беше малка и се забавлявахме заедно на морския бряг, в парка, в планината. Започнах да сравнявам сегашния си живот, изпълнен с трудности, с онова идеализирано време. Замечтах се – колко ли щяхме да сме щастливи да повторим тези незабравими преживявания със своите внуци!
Но спрях и се замислих – за какво тук и сега трябва да съм благодарен? Започнах да изброявам всичките благословения в живота си. Сега имах проблеми, но Бог ми е подарявал толкова неща. Замислих се, че може би един ден ще се връщам към днешния си живот с мисълта, че това е „доброто старо време“. Това ми дава нов поглед върху необходимостта да се радваме на днешния ден и да не робуваме нито на миналото, нито на бъдещето.
Във Филипяни 4 Павел казва, че се е научил да е доволен в каквито и обстоятелства да се намира. И ние можем да сме доволни от живота си, да ценим всеки един ден независимо от обстоятелствата и да благодарим на Бога за дара на днешния ден.

Молитва: Боже, благодарим Ти за всеки ден, който ни даваш, и за Твоите изобилни благословения. Амин.

Мисъл за деня: Кои Божи дарове мога да оценя по-добре днес?
Скот Мартин (Ню Джърси)

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СЕ ПОДГОТВЯТ ЗА СВАТБА.

Остави коментар

Live Reply