Докъдето можеш да видиш

 

„Тогава Исус отново им говори: Аз съм светлината на света; който Ме следва, няма да ходи в тъмнината, но ще има светлината на живота.“

                                                                                 (Йоан 8:12)

 

Преди много години моята баба си направила пътешествие с кану през дивите местности на Канада. Нейният водач бил местен човек, който я превозил към един отдалечен курорт.

Започнало да се смрачава, а баба била забелязала, че гребецът страда от перде на очите. Леко притеснена, тя го попитала ще има ли нужда от помощ, за да види добре брега, а той й отговорил с усмивка: „Не, благодаря. Научил съм се да стигам дотам, докъдето виждам, а когато стигна там, пред мен се открива и останалото“.

Като малък слушах тази история много пъти, но едва преди известно време я осъзнах. Съпругата ми в момента се бори с рак на белите дробове. През последните пет години болестта е активна. Лекуваха я много добри лекари, претърпя химиотерапия, но нищо не помага. Нашата борба е лечението да ни отведе дотам, докъдето със сегашните си възможности можем да достигнем, а после с нова надежда да приемем това, което ни носи бъдещето. Утехата ни е, че не сме сами! Исус, Светлината на света, е с нас.

 

Молитва: Отче, благодарим Ти за Исус Христос, нашата светлина и надежда. Помагай ни да ходим в Неговите стъпки, за да достигнем до радостта на истинския живот. В Неговото име се молим. Амин.

 

Мисъл за деня: Понякога Бог ни открива само толкова, колкото в момента ни е необходимо да видим.

Е. Х. Юди (Флорида)

 

Да се молим за: БОЛНИТЕ ОТ РАК НА БЕЛИТЕ ДРОБОВЕ.

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

Остави коментар

Live Reply