Дори когато си наранен

Прочит: 1 Йоан. 3:11-18

 

„Нова заповед ви давам, да се обичате един друг; както Аз ви възлюбих, така и вие да се обичате един друг.“

                                                                                  (Йоан 13:34)

 

Наскоро получих съобщение от един приятел, който имаше проблеми със свой роднина. Посъветвах го да се моли за разрешение на ситуацията. Предложих му да се обади на този човек или да отиде у тях, за да му разкаже как се чувства, и го уверих, че Бог ще бъде с него.

Трудно е да преодолеем различията си и да обичаме тези, които ни нараняват, но в Йоан 13:34 Исус ни казва, че сме длъжни да се обичаме. Не е лесно, особено когато ни е наранил близък човек, но Спасителят ни показва пътя – да обичаме, както Той обича нас. А Той ни възлюби толкова, че пожела да умре заради нас: „По това познаваме любовта, че Той даде живота Си за нас. Така и ние сме длъжни да дадем живота си за братята“ (1 Йоан. 3:16). Ето това означава да обичаме всекиго, дори тези, с които е трудно. Ако имаме такава любов, светът ще види това: „По това ще познаят всички, че сте Мои ученици, ако имате любов помежду си“ (Йоан 13:35).

 

Молитва: Господи Исусе, молим Те да ни помогнеш да обичаме хората, както Ти ни възлюби – с любов, която е готова да жертва. Амин.

 

Мисъл за деня: Мога ли да обичам хората така, както Исус обича мен?

Джо Джарвис (Западна Вирджиния)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО МЕ Е НАРАНИЛ.

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

Остави коментар

Live Reply