Дори мен

Прочит: Матей 6:25-33

„Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине нито един, който вярва в Него, но да има вечен живот.“
(Йоан 3:16)

Винаги е трябвало да полагам много труд в училище. Правя много грешки и татко постоянно ми обяснява как да ги поправя. След толкова разочарования в ученето започнах да си мисля, че не заслужавам нищо добро.
Когато споделих това с баща си, той ми каза, че Бог допуска трудностите, но ни дава и сила, за да се справим с тях. Той ми припомни този стих: „Погледнете небесните птици, че не сеят, нито жънат, нито в житници събират; и пак небесният ви Отец ги храни. Вие не сте ли много по-скъпи от тях?“ (Матей 6:26). Помислих си: „Колко са щастливи птиците – не трябва да ходят на училище и Бог се грижи за тях!“. Тогава татко ми прочете Йоан 3:16, за да ми напомни, че Бог ме обича.
Дори когато всичко около мен е объркано, Бог ми дава въздух, който да дишам, храна и още много добри неща просто защото обича всеки от нас. Сега уча с повече желание, защото знам, че дори да правя грешки, Господ е с мен и ме обича.

Молитва: Господи, благодарим Ти, че се грижиш за нас дори когато мислим, че не го заслужаваме. Молим се в името на Исус Христос. Амин.

Мисъл за деня: Няма нужда да правя нещо, с което да заслужа Божията любов.
Давид Сердюков (Русия)

Да се молим за: ДЕЦАТА, КОИТО СЕ ЗАТРУДНЯВАТ В УЧИЛИЩЕ.

Остави коментар

Live Reply