Доверен водач

Прочит: 2 Царе 7:23-29

„Уповавай на Господа от все сърце и не се облягай на своя разум. Във всичките си пътища признавай Него и Той ще оправя пътеките ти.“
(Притчи 3:5-6)

Забелязал съм, че когато се возя в кола, поведението ми се променя в зависимост от това кой шофира. Понякога ми се иска да дам съвет, да насоча вниманието на водача към зеления светофар и дори да натисна педала вместо него. Безпокойството ми варира в зависимост от човека зад волана. Без проблеми се доверявам на съпругата си, която може да управлява всякакви превозни средства и се ориентира дори в непознат град. Когато тя шофира, аз съм напълно спокоен и се отпускам по време на пътя.
Притеснява ме, че не винаги имам същото, дори по-голямо доверие на Бога, Който е всезнаещ, всеприсъстващ и всемогъщ Господ и Спасител. Често съм бил нетърпелив и ми се е искало да стъпя на газта или да завия твърде рано. Друг път съм натискал спирачката, когато е било очевидно, че Той е искал да продължа.
Бог е много по-велик и верен от който и да е човек в която и да е ситуация. Затова спокойно можем да се откажем от желанието си да контролираме всичко и да се доверим на Него напълно. Така пътуването ще ни носи радост.

Молитва: Господи, помагай ни да помним Твоето постоянно уверение, че можем да Ти се доверим, за да се радваме на пътуването. Амин.

Мисъл за деня: Бог е довереният водач в моя живот.
Уейни Шмедъл (Орегон)

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО СЕ УЧИ ДА ШОФИРА.

Остави коментар

Live Reply