Довери се на Бога

Прочит: Второзаконие 33:1-12

„Бог е прибежище и сила за нас, винаги изпитана помощ в напасти, затова няма да се уплашим…“
(Псалм 46:1-2)

Вече се стъмваше, а аз бях много разтревожена. Чаках важна пратка – лекарство за херпес зостер, което трябваше да се започне бързо след първите прояви, за да им ефект. Не шофирам, а куриерската фирма скоро трябваше да затвори. Чакането и несигурността отключваха посттравматичния стрес, от който страдах. Взирах се в огромните кактуси по далечните възвишения и изведнъж ме изпълни мисълта, че Бог ще се погрижи за мен. Написах името на лекарството на лист и го пуснах в кутията, в която събирах своите грижи, за да ги поверя на Него.
Само след малко ми се обадиха от куриерската фирма, че пратката е получена. Но още преди обаждането аз имах мир в сърцето си, защото бях възложила тревогата се на Бога и знаех, че Той ще ми помогне по един или друг начин.
Пасторът ми казва: „Победата не е в липсата на страдание, а в присъствието на Бога сред страданието“. Аз страдах от паника, но съм благодарна, че Бог ми помогна да се успокоя. Понякога ни е трудно да Му се доверим, но ако Му възложим цялата си тревога, Господ ще ни изцери и ще се погрижи за нас.

Молитва: Боже, помогни ни да Ти се доверим, когато сме изпълнени с тревога. Благодарим Ти, че ни даваш мир, когато сме притеснени. Амин.

Мисъл за деня: Ако поверя грижите си на Бога, ще намеря мир.
Джо Грифит (Аризона)

Да се молим за: ХОРА, СТРАДАЩИ ОТ ПОСТТРАВМАТИЧЕН СТРЕС.

Остави коментар

Live Reply