Довери се на Бога

Прочит: Псалм 28:6-9

 

„Господ е сила моя и щит мой; на Него уповава сърцето ми и Той ми помогна…“

                                                                                       (Псалм 28:7)

 

Писмото, което пристигна от моята приятелка отвъд океана, беше трудно за четене. Съпругът ѝ я беше изоставил. Двамата бяха женени от много години и имаха деца в тийнейджърска възраст. Прочетох писмото няколко пъти и реших веднага да отговоря. Но какво можех да ѝ кажа? Помолих Бога да ми даде правилните думи, написах каквото чувствах и изпратих писмото. След време дори не си спомнях написаното.

Моята приятелка ми каза, че когато получила отговора, била в кухнята и плачела. Отвреме-навреме поглеждала мрачното, зимно небе, което сякаш отразявало нейното състояние. Докато миела чиниите, като че ли чула някакъв вътрешен глас да ѝ казва: „Просто Ми се довери. Ще ти помогна. Аз съм твоята сила“.

Когато отворила пощенската кутия и намерила моето писмо, приятелката ми с изненада прочела: „Бог е с теб. Просто Му се довери. Той ще ти помогне. Той е твоята сила“. Господ наистина ми беше дал точните думи на утеха.

 

Молитва: Господи, благодарим Ти, че си наша неотменна подкрепа и сила. Помогни ни да поверим всички свои притеснения на Теб, за да намерим мир. Амин.

 

Мисъл за деня: Каквото и да ми донесе денят, аз съм защитена от Божията любов и грижа.

Дороти О’Нийл (Австралия)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СТРАДАТ ЗАРАДИ РАЗРУШЕНИ ВЗАИМООТНОШЕНИЯ.

 

 

Остави коментар

Live Reply