Доверие в Бога

Прочит: Притчи 3:1-8

 

„Уповавай на Господа от все сърце и не се облягай на своя разум. Във всичките си пътища признавай Него и Той ще оправя пътеките ти.“

                                                                            (Притчи 3:5-6)

 

Баща ми служеше като пастор в друг щат и беше много посветен на своята работа. Той страдаше от диабет и трябваше редовно да си поставя инсулин. Един ден, след като му гостувах, се помолих Бог да не позволява татко да умре самотен. Три седмици по-късно, в неделната сутрин ми се обадиха, за да ми съобщят, че са го открили мъртъв в офиса му в църквата. Почувствах гняв от факта, че баща ми е бил съвсем сам в последните си мигове от живота. Бях бясна и на Бога, защото не беше чул молитвите ми. Започнах да чета Библията и да се моля. Скоро след погребението на татко започнах да чувствам Божия мир.

Да се доверяваш на Бога, означава да вярваш, че каквото и да се случва, Неговото слово е вярно, и да го изпълняваш в живота си. Господ ни приема, когато сме наранени, самотни, изплашени или просто не знаем какво да правим. Каквото и да преживяваме – загуба на близък човек или проблеми в работата, в семейството, с приятелите – можем да имаме пълно доверие на нашия Господ.

 

Молитва: Боже, помагай ни да Ти вярваме и да се покоряваме на Твоето слово независимо от това колко трудно ни изглежда всичко. Нека се надяваме непоколебимо на Твоята любов и вярност. Амин.

 

Мисъл за деня: Когато всичко ми изглежда изгубено, Бог ме изненадва, като ми дава нужното разбиране.

Йоландо Кукси (Калифорния)

 

Да се молим за: ПАСТОРИТЕ.

 

 

Остави коментар

Live Reply