Доверие в Бога

Прочит: Притчи 3:5-8

„Възлагай делата си на Господа и ще се утвърдят твоите намерения.“
(Притчи 16:3)

Докато растях, хората непрекъснато ми казваха да се доверявам на Бога. Аз така и не разбирах защо и как. Мислех си – никой не може да види Бога. Затова се питах как Той може да разреши проблемите ни. Замислих се за най-големия проблем, който може да има едно десетгодишно дете – преместване и раздяла с приятелите. Нямах представа как ще си намеря нови на новото място. Когато споделих това с родителите си, те ми казаха да се доверя на Бога. Обещах си да направя всичко възможно, за да отворя ума си и да разбера какво има Бог за мен.
Първия ден в новото училище не познавах никого, но седнах до едно от децата. През годината станахме големи приятели и сме приятели до днес.
Съветът на моите родители ме насърчи да се уча да се доверявам на Бога. Дори сега Той ме учи да се справям с живота стъпка по стъпка. Макар че в детството си не разбирах как този съвет ще ми бъде от полза, сега знам, че можем да открием утеха и мир, като се доверяваме на Божия план за нас.

Молитва: Господи, благодарим Ти, че ни подкрепяш, когато животът поставя на пътя ни предизвикателства. Помагай ни да Ти се доверяваме ден след ден. Амин.

Мисъл за деня: Днес ще отворя ума си, за да видя какво Бог е приготвил за мен.
Хейдън Девънпорт (Северна Каролина)

Да се молим за: ДЕЦАТА, КОИТО СЕ ПРЕМЕСТВАТ В НОВО УЧИЛИЩЕ.

Остави коментар

Live Reply